Варену моркву господині часто використовують для різних страв, зокрема для салатів. Здавалося б зварити моркву простіше простого, і наробити помилок в такій справі просто неможливо.
Читайте Знай в Google News!
Але, це далеко не так, практично кожна господиня при варінні моркви робить ці помилки, які надалі негативно впливають на смак овоча, передає "Дніпровська панорама".
Помилка №1
Перед тим, як варити моркву її не можна чистити. Зазвичай, для того, щоб прискорити процес варіння,
господині попередньо зрізають шкірку з багатьох овочів, але цього робити не слід.
Перед тим, як варити коренеплід, його потрібно просто ретельно вимити. Зробити це можна за допомогою губки потерши нею овоч.
Помилка № 2
Не можна різати моркву перед варінням. Через те, що морква іноді трапляється величезних розміром, господині перерізають її, щоб вона швидше приготувалася. Але порізаний коренеплід в процесі приготування втрачає всю користь і соки.
Для приготування смачної моркви, в якій буде безліч вітамінів, варити потрібно її цілою і неушкодженою.
Помилка № 3
Заливати моркву холодною водою. Ідеальною морква вийде в тому випадку, якщо покласти її в уже киплячу воду. Таким чином шкірка схопиться першою і затвердіє.
Помилка № 4
Не можна варити без кришки і міняти в процесі приготування інтенсивність вогню. Морква вийде більш смачною, корисною і соковитою в тому випадку, якщо під час варіння підтримувати однакову температуру в каструлі, а також не давати виходити пару.
Помилка № 5
Не можна перетримувати моркву. Переварений коренеплід втрачає вітаміни, соки і свою структуру. В цьому випадку морква не принесе ніякої користі і буде позбавленою смаку. Моркву потрібно варити не більше 25 хвилин. І чим менше вона за розміром, тим коротше термін приготування.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш
Як повідомляв портал "Знай.ua" , сір, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь - які інші ягоди.
Такоже "Знай.ua" писавши, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів