Коли вся сім'я вдома жінці буквально днями доводиться стояти біля плити, щоб прогодувати своїх найдорожчих. Тоді господині відправляються на пошуки смачних, ситних і швидких рецептів, які припадуть до смаку всім домочадцям.

Читайте Знай в Google News!

Тож пропонуємо вам приготувати ароматний паштет з печінки, вершкового масла і овочів. На перший погляд ці інгредієнти дуже прості, але поєднуючись вони утворюють незрівнянний смак та аромат. Таку закуску не тільки можна намазувати на хліб в обід або на вечерю, а й красиво подати у вигляді канапе або оформити у вигляді рулету на святковий стіл.

Для приготування цього паштету можна обрати будь-яку печінку, можете обрати ту, яка більше вам до смаку.

Інгредієнти:

Печінка яловича (або будь-яка) 600 г
Вершкове масло 300 г
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Морква 2-3 шт.
Перець чорний мелений
Сіль за смаком

Спосіб приготування.

Для початку печінку слід очистити від плівок і нарізати на великі шматочки. Очищені овочі також нарізати великими брусочками або кубиками.

Потім потрібно взяти шматочок вершкового масла, приблизно 50 г, і обсмажити на ньому цибулю, потім додати моркву. До овочів викласти нарізану печінку, перемішати і продовжувати обсмажувати все разом 2-3 хвилини. Після чого додати зовсім небагато води (приблизно 1/4 склянки), накрити кришкою і ще трохи протушкувати до готовності.

Фото: papinaeda


Готову печінку з овочами остудити, після чого перекрутити 2-3 рази на м'ясорубку або подрібнити печінку і овочі в блендері. Чим більше разів ми перекручуємо паштет на м'ясорубку, тим більш ніжна в результаті вийде консистенція.

Згодом варто додати 100-150 г розм'якшеного вершкового масла, сіль і перець за смаком. Чим більше вершкового масла додати - тим більш ніжний смак у паштету. Перемішуємо і наш паштет повністю готовий.

Фото: papinaeda

Популярні новини зараз

З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам

В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Показати ще


Приступимо до формування рулету. Варто розкласти на столі харчову плівку і викласти на неї рівним шаром паштет, зверху розрівняти вершкове масло. Акуратно і не поспішаючи згорнути рулетом і поставити на кілька годин в холодильник для застигання.

Фото: papinaeda


Щоб красиво подати наш печінковий паштет на стіл, наріжте рулет на тонкі скибочки. Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, найпростіший перекус з плавлених сирків: всього кілька інгредієнтів.

Як повідомляв портал Знай.ua , звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка.

Також портал Знай.ua писав, як приготувати макарони, щоб вони не злиплися і не розвалилися: маленькі хитрощі.