Львівські школи вже готові до відкриття з 1 вересня, однак як для учнів, так і для вчителів будуть введені певні правила. Детальніше про це розповіла керівник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Читайте Знай в Google News!

За словами чиновниці, 1 вересня в школах пройде в стандартному режимі, проте звичні лінійки доведеться скасувати.

"Все буде нетрадиційно і креативно. Епідситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тому ми готуємося до початку нового навчального року. Поки невідомо, яка ситуація буде надалі, тому ми вчимо вчителів, щоб вони могли продовжувати працювати дистанційно", - зазначила Зоряна Довганик.

Захисні маски вчителі та вихованці будуть зобов'язані носити лише між уроками – в ході навчального процесу вони не будуть обов'язковими. Крім цього, при вході в школу в учнів і педагогів повинні будуть перевіряти температуру, а також проводити опитування про стан здоров'я.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зоряна Довганик зазначила, що на даний момент в міськраді не планують розділяти класи на підгрупи, оскільки епідситуація в регіоні дозволяє поки цього не робити. Однак, у разі погіршення ситуації у Львові, влада готова вдатися і до такого сценарію.

"будемо думати, яким чином розділити клас на 2 групи і проводити навчання Змішано: 1 група в одному класі, а інша - Дистанційно, або ж по черзі", - сказала Зоряна Довганик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові школи готують до поділу класів на групи з почерговим навчанням якщо епідеміологічна ситуація в місті зміниться.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Закарпатті школярів змусять навчатися румунською та молдавською мовами-підручники вже друкують.

Також Знай.иа писав, що юні харків'яни склали ЗНО на 200 і стали лідерами по Україні.