17 вересня за новим календарем відзначається день Віри, Надії, Любові та Софії. Що потрібно знати жінкам про цей день?

Цього дня Православні вшановують пам'ять великомучениці Віри, Надії, Любові та Софії, які померли за християнську віру. Сталася ця подія у ІІ столітті в Римі.

Надія, Віра, Любов і мати їх Софія, скріншот Youtube

Софія – вірна християнка, мала три дочки – Надія, Віра і Любов. Вона виростила в них віру та любов до Христа.

Римському імператорові це не сподобалося їхню вірність Господу, і вирішив він покарати дочок Софії. Їх катували, але з ними нічого не сталося. Тоді він наказав стратити Віру, Надію та любов на очах матері.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Дівчаток поховали на горі за містом. Їхня мати не відходила від місця поховання своїх дочок, там же вона померла. Її поховали поряд із дітьми. За муки та вірність Христу церква зарахувала Софію та її дочок до лику святих.

Традиції цього дня:

Цей день жінки традиційно починають із гучного плачу. Так згадують загиблих святих. Такий плач служить оберегом для всієї родини. Лиха обходитимуть будинок стороною весь рік. Жінкам не можна займатися домашньою роботою. Заборонено також влаштовувати галасливі свята.

Народні прикмети:

Якщо у цей день журавлі полетіли на південь, будуть сильні морози.

Якщо на вулиці гроза з громом – до теплої осені

Осіннє місто: фото: ЗНАЙ

Найсильніша молитва святих мучениць Віри, Надії та Любові та матері їхньої Софії, її обов'язково потрібно прочитати цього дня. Вона допоможе у будь-якому проханні.

"О, святі і славетні мучениці Віра, Надія і Любов і мужніх дочок мудра мати Софія, до вас зараз звертаємося зі щирою молитвою; Бо хто заступатиметься за нас перед Господом, якщо не віра, надія і любов, ці три наріжні чесноти, образ яких ви на собі показали!

Благаємо Господа, щоб Він покрив нас Своєю невимовною благодаттю в скорботах і напастях, спас і зберіг як Благ і Людинолюбець.

Його славу, як незахідне сонце, зараз бачачи, допомагайте і нам у наших смиренних молитвах, щоб пробачив Господь Бог гріхи та беззаконня і щоб помилував нас грішних і недостойних заради його щедрот.

Моліть же нас, святі мучениці, Господа нашого Ісуса Христа, Йому ж славу посилаємо, з безпочатковим Його Отцем і Пресвятим, і благим, і життєдайним Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь."

Молитва, церква. зображення з вільних джерел

Нагадаємо про церковний календар на вересень 2024 року: коли та які свята чекають віруючих.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.