Українці можуть отримати значний штраф після перевірки квартирного лічильника електроенергії. За що можуть покарати, йдеться на офіційній facebook-сторінці "Вінницяобленерго".

За словами енергетиків, деякі споживачі намагаються маніпулювати показниками лічильників, використовуючи різні способи. Наприклад, за допомогою фізичного втручання або перепрограмування пристрою. Також часто порушуються пломби.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Такі спроби заощадити не залишаються поза увагою працівників обленерго.

"Наші працівники, маючи значний досвід та професійні навички, з легкістю виявляють найменші невідповідності, які обов’язково з’являються при спробі втручання в роботу засобів обліку", - застерегли споживачів.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

При виявленні факту крадіжки електроенергії споживачеві доведеться відшкодувати завдані збитки, але вже у багаторазовому розмірі. Деколи суми перевищують 100 тисяч гривень. На додаток є ризик опинитися на лаві підсудних.

"Окрім того, крадіжка електричної енергії є кримінальним злочином, що передбачає не лише штрафи, а й можливе обмеження волі", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вас обманює не обленерго, а лічильник: звідки можуть братися зайві кіловати.

Також наш портал інформував, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, власникам квартир готують тарифний "сюрприз": житлово-комунальні послуги коштуватимуть дорожче.