Часник часто додають у різні страви, адже він дарує їм особливий смак та аромат. Як виявилося, його ще потрібно правильно використовувати, щоб він приніс не тільки гастрономічне задоволення, а й користь.
Лікарі підказали правильний спосіб використання часнику і нагадали, що лише в одному зубчику міститься ударна доза корисних амінокислот, вітамінів та інших корисних речовин.
А ось аліцин - органічна сполука, яка утворюється при механічному руйнуванні клітин часнику, має протизапальну та антибактеріальну дію. Саме завдяки йому часник захищає організм від вірусів.
Щоб отримати максимальний ефект від часнику, слід розчавити його і почекати 10 хвилин. У протилежному випадку, якщо з'їсти його одразу, такої користі не отримати. Також часник не рекомендується сильно нагрівати, тим більше в мікрохвильовій печі, тому що при такій обробці руйнується 99% аліцину, а часник втрачає свої протиракові функції.
Українців залишать без штанів: разом з електроенергією підвищать ще один тариф
В Україні пенсіонерам роздають по 600 гривень: як забрати заслужені гроші
Віктор Ющенко звинуватив Юлію Тимошенко у економічному занепаді України: "Вкрала 15 років"
Була відомою українською телеведучою, а тепер риє могили в ЄС: що сталося з Литвин-Комаровською
Ще не варто класти цілі, не розчавлені зубчики часнику в рагу, плов чи інші страви, найкраще роздавити та нашаткувати. Крім того, лікарі вкрай не радять змішувати часник з оцтом чи будь-якою іншою кислотою.
Раніше ми писали про те, як краще їсти сало, щоб відчути всю його користь: навіть не допускайте "м'ясо"
Як повідомляв Знай.ua, як забезпечити здорову і щасливу пенсію, через роки важкої праці: лікар поділився ідеальним "рецептом"
Також портал Знай.ua писав, як людина може провалити співбесіду через просту чашку з кавою: в одній із компаній розкрили секрет