Мова йде про цибулю, яка стала коштувати в чотири рази вище ніж торік, та за повідомленнями аграріїв не буде знижуватися в ціні, на що є низка причин.

Ціни на цибулю в 4,4 раза перевищують ті, що були рік тому, аграрії не готові віддавати цибулю оптом дешевше, ніж по 22-27 гривень за кілограм. Це не тільки значно дорожче, ніж було торік, але й навіть на 10% вище за ціну минулого тижня. Про це повідомляють на майданчику EastFruit.

Овочі. Фото: скриншот Youtube

Причинами фермери називають окупацію Херсонської області, яка була лідером з вирощування цієї культури. Також на урожай вплинули несприятливі погодні умови - призупинення збирання цибулі через дощі, які досі зв'язали руки фермерам.

Також високий попит на цибулю серед оптовиків, які закладають овочі на зимове зберігання є однією з причин високої ціни, та обмежена пропозиція цибулі на ринку з боку продавців, які чекають чергового підвищення цін.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Ціни на цибулю, скріншот з відео

Через відсутність у фермерів приміщень для зберігання цибулі, її вартість не буде знижуватися, пропозиція цибулі на ринку буде залишатися вкрай обмеженою. А тому ціни на цибулю тільки зростатимуть.

Скриншот порівняння цін

Нагадаємо, ми писали, що експерт назвав час, який знадобиться Україні на повне відновлення: вимірюється десятками років.

Як повідомляв "Знай.ua" чому цукор різко злетів у ціні: експерти назвали причини та розповіли про майбутній дефіцит.

Також "Знай.ua" інформував, гречка в супермаркетах України: скільки зібрано урожаю та чи буде дефіцит.