Шкірка апельсина може стати вам у пригоді не менше, ніж сам фрукт. Адже з неї можна приготувати чудове добриво для грядок, а також відлякати комах. Підійдуть також шкірки й інших цитрусів, наприклад, лимонів, мандаринів чи лаймів.

Використовувати це цінне та натуральне добриво на основі кірки апельсинів можна не тільки для сільськогосподарських культур, але і для багатьох кімнатних рослин.

Підгодівля зі шкірки цитрусів для городу:

Всі шкірки, які в зимовий час залишаються після поїдання цитрусів, необхідно відразу ж помістити в широку картонну коробку і поставити на батарею. Як тільки вони стануть сухими - перекладіть їх в марлевий або полотняний мішечок. Зберігайте в сухому й темному місці до дачного сезону. Сушити їх можна й при невеликій температурі в духовці чи сушарці.

Апельсини, фото: Pixabay

Для приготування поживного настою для грядок подрібнену сировину потрібно помістити у велику банку і залити окропом. Шкірки апельсинів та крутий окріп брати у співвідношенні 1:2. Закрити кришкою і зберігати у темному місці протягом 2 днів. Далі процідити і розбавити чистою водою. Поливати культури під корінь, але не частіше ніж 1 раз на 7 днів.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Як відлякати комах за допомогою апельсинової шкірки:

Свіжа шкірка цитрусових містить велику кількість ефірних олій, які мають різкий запах. Вона також має сильну токсичну властивість, то ж впливає на паразитів дратівливо. Комах-шкідників відштовхує цей сильний запах. Якщо рослина оброблена добривом на їх основі, то комахи триматимуться від цих культур якнайдалі. Таким чином можна позбутися попелиці, ведмедиків, метелика-капустянку, а також мурах і павутинного кліща.

Цукати з апельсинів, кадр з відео

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні