Жителям Львова нагадали про те, якою була зима ще кілька років тому. Могла тривати по півроку, а кількість снігу була по коліна.

Це зараз багато хто звик до терпимих європейських погодних умов взимку: зовсім небагато снігу, мінусова температура, яка змінюється плюсом, і так по колу протягом трьох місяців, пише портал InLviv.

Ось раніше все було інакше, і жителі Львова згадують про це.

Зима, скриншот youtube Lvfree Adventures

Температура взимку могла раніше досягати 22-25 градусів морозу. Мешканка Львова Євгенія, яка не так давно святкувала 70-й день народження, зазначає, що бачила багато зим у рідному місті, і з упевненістю може сказати, що раніше все було суворіше.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Київ, фото: Знай.ua

"Коли я ще маленькою була, то температура взимку досягала 22-25 градусів морозу. Снігу так багато падало, що двірники збирали його в спеціальні корита і в каналізаційні люки скидали. А у дворі, в якому я жила, пам'ятаю, липа висока росла. Це сніг скидали в замети, і вони були вище тієї липи", – розповідає львів'янка.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua

При цьому, тривала ця зима чи не до початку травня, і тільки під кінець вести все тануло. Як тільки проходило ще пару тижнів, вже можна було брати купальник і йти засмагати. Все змінювалося стрімко.

Аномальною була зима в 1974 році. Сильно потепліло в лютому, люди ходили тепло одягнені, і було враження, що в місто прийшла весна. А ось суворою була зима 1997 року. Кажуть, що сніг лежав приблизно півроку, і розтануло все тільки до Великодня.

Снігопади в Україні, кадр з відео

"Я жила тоді в Сокільниках, так мій будинок взимку 1997-го замело снігом по самі вікна. Сенбернара півзими тримали в хаті, бо він з двору просто топал на вулицю гуляти: сітки не було видно, тому він просто переходив її по снігу. А собака велика-люди трохи боялися. Пам'ятаю, що чи то 3, або 5 листопада ще їздили з класом на екскусію в Олесько, були всі в легких осінніх куртках, а через два або три дні настали сніги і морози – і так до кінця березня", – розповідає мешканка Львова Наталія.

Нагадаємо, що як не травмуватися при ожеледиці? МВС дало поради українцям щодо поведінки в" слизький " період

Раніше повідомлялося, що шапка і шуба не врятують? В Україні встановлено "морозний рекорд", кому доведеться мерзнути в -30

Також, зробив "годівницю" , собою задоволений? Ось чим можна врятувати звірят в люті морози-почитайте і погодуйте. Зима-сувора пора року для диких тварин. Багато джерел їжі вже вичерпалися або були засипані снігом