На Львівській залізниці почне курсувати інклюзивний приміський електропоїзд. У ньому є поручні, пандуси та таблички зі шрифтом Брайля.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Так, стало відомо, що на "Укрзалізниці" модернізували четвертий поїзд з урахуванням потреб маломобільних груп пасажирів. Невдовзі він почне свою роботу та курсуватиме на приміські маршрути Львівської залізниці.

Укрзалізниця, кадр з відео

Приміський електропоїзд ЕР2 № 1232, у складі якого 10 вагонів, після капітального ремонту буде максимально пристосований для подорожей маломобільних пасажирів. У вагонах передбачені місця для людей на колісних кріслах, тут встановлюються поручні, пандуси та санвузли, вхідні двері зі зручним електронним управлінням та кнопки виклику поїзної бригади.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Для того аби людям з порушенням зору було комфортно перебувати у вагонах, всі вказівники дублюються шрифтом Брайля. Також у тамбурах та на підлозі вагонів наносяться жовті обмежувальні лінії, внутрішні вхідні двері вагонів фарбуються у контрастний жовтогарячий колір.

Оновлені вагони "Укрзалізниці", фото: uz.gov.ua

Для пасажирів з дітьми облаштовуються сповивальні столики.

Зазначається, що на модернізацію цього поїзда Укрзалізниця спрямувала близько 72 млн грн, з яких орієнтовно 2 млн грн — на облаштування елементів безбар’єрності.

Нагадаємо, укрзалізниця показала "оновлені" електрички, але пасажири капремонту не помітили: "По колишньому 88-го року". Українцям показали, як виглядають вагони електрички після капітального ремонту.

Раніше Знай писав, що що у Укрзалізниці величезні проблеми з дефіцитом локомотивів, саме цю проблему повинна вирішувати компанія

Також Знай повідомляв, п'яний у зюзю псих у тролейбусі помочився на дитину. Інші пасажири вигнали чоловіка. Вони відзначають, що неадекват був п'яний.