Швидше вилікуватися від запалення легенів можна не тільки за допомогою медикаментів, але і простих продуктів харчування. Пневмонія може виявитися дійсно небезпечною, особливо для літніх і ослаблених людей.

Важливо розуміти, що ніякий продукт не здатний вилікувати пневмонію, проте деякі з них можуть скоритися процес одужання, пише The Health Site.

Отже, що допоможе вилікувати пневмонію?

Продукти, багаті білком

Люди, які страждають пневмонією, повинні вживати горіхи, насіння, боби, біле м'ясо, рибу – продукти, які мають протизапальні властивості і можуть допомогти в регенерації пошкоджених тканин легенів.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Цільне зерно

Кіноа, коричневий рис, овес, ячмінь, багаті вуглеводами і вітамінами групи B, які забезпечують організм енергією, що допомагає йому відновлюватися. Крім того, селен, що міститься в цих зернах, зміцнює імунну систему.

Плоди, багаті вітаміном С

Цитрусові, ягоди, ківі зміцнюють імунну систему і, таким чином, прискорюють процес відновлення при пневмонії. Їх антиоксидантні компоненти можуть знищувати хвороботворні мікроорганізми, що викликають інфекції.

Листові овочі

Салати і шпинат – відмінний вибір, щоб швидше одужати. Вони є багатим джерелом антиоксидантів, що борються із запаленням і скорочують концентрацію інфекційних агентів в організмі.

Йогурт

Простий продукт багатий пробіотиками, які здатні пригнічувати ріст збудника пневмонії, а також зміцнювати імунну систему, збільшуючи кількість корисних бактерій в кишечнику.

Нагадаємо, що у Хмельницькому коронавірус обірвав життя проректора та декана національного університету

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові помер легендарний професор

Також, "Знай.uа" писав, що у Мукачеві помер легендарний ветеринар