Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України розглядає законопроект про ліквідацію штрафів за самогоноваріння. Група з шести народних депутатів на чолі з Галиною Третьяковою є авторами цього проекту Закону №4153.

Про це повідомляє Свідок.

Так, нещодавно у Верховній Раді запропонували дозволити заробляти на виготовленні самогону. Але законотворці вирішили одним махом розв'язувати дві проблеми. Відтак, щоб безперешкодно заробляти на виготовленні самогону селянам потрібно утримувати дві корови. Депутати запропонували продавати самогон і при цьому не платити податки, але натомість задавати тону молока на переробку.

Корова, фото: Getty Images


У Верховній Раді впечені, що такий закон зможе значно покращити молочу промисловість в Україні. Відзначимо, що заробляти на самогоні можна буде й тим, хто не тримає рогату худобу, у такому випадку доведеться платити податки.

Таку пропозицію не всі прийняли однозначно, деякі вважають що такий закон не покращить молочну промисловість в Україні, а дасть більше можливостей для підпільного самогоноваріння.

"Це якась маячня, я не розумію, що від того, що його приймуть не будуть робити Бурячиху в селі. Будуть. Так спонукати людей, щоб вони тримали худобу, ну це по-перше, принизливо", - Олексій Лупоносов, економічний експерт.

Дійсно останнім часом в Україні значно зменшилося поголів'я корів. Проте самі ж селяни не хочуть тримати корів, бо за важку працю отримують копійки і виробники молочної продукції скуповують молоко дуже дешево.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті соратнику Зеленського засунули " в рот" те, що не можна.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", українських школярів офіційно переводять на "12-ти річку": батьки не можуть підібрати слів.

Знай.ua писав, Facebook почне банити за фейкові новини під час виборів.