На Львівщині 4 вересня померла 19-річна Ольга Лох із села Раменів Кам'янка-Бузького району. Відомо, що дівчина хворіла на ботулізм, від 19 серпня протягом дев'яти днів лежала у реанімації Пустомитівської центральної районної лікарні, а 28 серпня її виписали.

Після виписки дівчині вдома стало погано, вона скаржилася на сильні болі в животі та слабкість, її тіло почало вкриватися синцями. У четвер, 3 вересня, Ольгу Лох госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Львові, де наступного дня вона померла, інформує ZAXID.NET.

Померла 19-річна дівчина з Львівщини, яка хворіла на ботулізм


"Що мені казали купувати з ліків, я то все купувала. Потім всі лікарі в Пустомитах почали від неї відмовлятися, не хотіли вони в Пустомитах її лікувати. Якийсь лікар мене витягнув з реанімації в один день і сказав, що її ніхто не хоче лікувати. А на наступний день Олю виписали. Все. Сказали – все, що ми могли, ми вже зробили. І що я мала робити? Я забрала її додому”, – розповіла мама дівчини Марія Кулина.

За її словами, вже вдома доньці стало гірше, в неї то підійматися, то падала температура. Тіло почало вкриватися синцями. Дівчина з дитинства мала проблеми зі здоров'ям, в неї були хворі нирки.

В експертизі зазначено, що 19-річна Оля Лох померла від цирозу печінки


"По ідеї, Оля чи в інфекційній лікарні, чи в клінічній мала б продовжувати своє лікування. Але її виписали з Пустомитів, я не знаю там тих тонкощів. Потім вони з мамою вже до мене звернулися. Дівчина мала таку зовнішню помірну блідість і я почав робити електронні скерування. Скерував я її 2 вересня в обласну лікарню на вулиці Чернігівській у Львові", – пояснив виданню сімейний лікар з Ременова Богдан Мисак.

Мама дівчини розповіла, що справді її донька мала вроджений полікістоз нирок.

"В експертизі зазначено, що вона померла від цирозу печінки. Перед смертю в неї відмовили нирки і вже вода в легенях була. Той ботулізм її просто добив і прискорив її смерть", — зазначила Марія Кулина.


У неділю, 6 вересня, 19-річну Олю Лох поховали. У її матері залишилося ще четверо дітей.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадаємо, рак з'їдає п'ятирічного українця, батьки просять допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", красуня-поліцейська відрізала розкішну косу заради хворої на рак принцеси

Також, "Знай.uа", писав, що трирічної українці потрібна допомога в боротьбі з раком.