Стало відомо про те, що близько двох сотень львів'ян піднесли прапор України на найвищу точку у місті на горі.

Таким чином, повідомляється, що на горі Пікуй з'явилося близько двохсот місцевих жителів. Вони вирішили зібратися разом до дня тридцятої річниці підписання Декларації про суверенітет України.

На вершину найвищої точки Львівській області вони віднесли прапори України, кримських татар, а також політичної сили «Європейської Солідарності».

Про це розповів керівник секретаріату Львівської територіальної організації політичної сили «Європейська Солідарність» Віталій Корецький.

Вперше в історії львівської «Європейської Солідарності» пройшов такий захід. Присвячений він 30-річчя з Дня підписання Декларації про державний суверенітет України. Партійці і соратники вирішили віднести прапор України, кримських татар і «Європейської Солідарності» на найвищу гору Львівської області.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Показати ще

Там вони виконали гімн країни. Віталій Корецький говорить про те, що народ повинен рухати нашу державу в правильному напрямку, а не в тому, в який рухає її чинна влада останнім часом.

Оскільки був сильний злива, біля підніжжя гори учасники розклали наметове містечко. Після сходження влаштували свято, співали патріотичні пісні, готували кримськотатарський плов, а також традиційну українську грибну юшку.

Гора Пікуй розташована на межі Львівської та Закарпатської областей, її висота становить 1405 метрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко зізнався, що готовий сісти у в'язницю: "Врятую Україну".

П'ятий президент Петро Порошенко заявив, що готовий сісти у в'язницю, якщо це врятує Україну, а також зізнався, що не вважає нинішнього главу держави Володимира Зеленського людиною російського лідера Володимира Путіна.

Як повідомляв Знай.іа Порошенко налетів на Зеленського з обвинуваченнями, ввижається Путін.

Також Знай.іа писав, Порошенка на всю Україну розповів про страх Зеленського: "Ми отримали маленьку…"