На Львівщині місцеві мешканці та священники почали бити на сполох через можливу появу в їх місті Московського патріархату.

Про це повідомляє Золочів.нет.

Так, стало відомо, що мешканці Золочева та священники забили на сполох щодо можливої появи церкви Московського Патріархату у місті. Тому 8 липня громадські активісти разом зі священнослужителями зібрались на першу мирну акцію протесту проти будівництва храму.

Скірншот


«Маємо інформацію, що це є капличка Московської Патріархії. Звернулися до мене громадські діячі і парафіяни, які збирали кошти для наших військових. Мені не байдуже, як священник Української Греко-Католицької Церкви, і я не можу проігнорувати звернення своїх парафіян», - каже отець Михайло Сумановський.

Активісти припускають, що на вулицю Труша у Золочеві завезли кіоск із Бродів, де служив Московський Патріархат, який побудував там церкву. Зараз цей кіоск передали сюди, щоб і в Золочеві будувати церкву Московського Патріархату.

Скріншот

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще


«Церкви можна ставити будь-де і багато. Головне, щоб люди молились. Але тут йдеться вже не про церкву, а про національні інтереси. Просимо всі інстанції – поліцію, прокуратуру, СБУ – дати відповідь: хто є власником і з чиєї подачі лобіюється цей процес? Бо виникає питання, чи не сприяє цьому місцева влада. Це питання не лише від греко-католиків, але й від православних священників», – каже отець Михайло.

Варто зазначити, що міській владі Золочева про будівництво храму нічого не відомо, адже такого запиту ніхто не давав. Мер Ігор Гриньків зазначив, що за документами там є зареєстрований житловий будинок на ім’я 20-річної мешканки Почаєва Шаховал Ольги Володимирівни.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Запоріжжям, у місті Токмак, на зупинці громадського транспорту сталася бійка, яка переросла у стрілянину.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Львівщині розводять екзотичних великих кішок – рисей, оцелотів, сервалів.

Також портал Знай.uа писав, що на Полтавщині підірвали машину інкасаторів "Укрпошти", перші кадри з місця вибуху.