На Львівщині комбат 24-ї мехбригади, через недбалість якого загинув солдат, звільнений за амністією.

Про це стало відомо з вироку Яворівського суду Львівської області за ч. 3 ст. 425 КК.

Так, стало відомо, що колишній командир першого батальйону 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила, через недбалість якого загинув підлеглий, звільнили по амністії.

суддівський молоток, скріншот


Відзначимо, що в серпні 2016 року офіцер, призначений керівником стрільб для БМП-2 після виконання навчань на полігоні в селі Дубровиця порушив правила, що призвело до трагедії. Відомо, що він заслухав доповідь командира БМП-2 №256 про затримку і несправності озброєння — кулемета 7,62 мм. Начальник стрільб, усвідомлюючи наслідки своїй недбалості не перевірив наявність гільз і боєприпасів.

Після цього кулемет перебував у бойовому стані на території парку бойових машин. Через це через кілька днів під час чищення бойової машини стався випадковий постріл, що призвело до загибелі солдата.

Після цієї події вручили офіцерові підозру ч. 3 ст. 425 КК. На суді він повністю визнав свою провину і попросив суворо його не карати. Також він попросив застосувати до нього закон «Про амністію». Суддя погодився з доводами звинувачення і замінив п'ять років тюремного строку на амністію.

Обов’язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, після придушення ворожої агресії ЗСУ взяли під контроль ситуацію на Донбасі — звіт ООС.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.иа", зброю до рук, боятися ніколи - український воїн відновив болючі події під Слов'янські янськом, неможливо повірити.

Також "Знай.иа" пишучи, у жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ розказала про втрати ворога