На Львівщині контррозвідка СБУ попередила вербування українця спецслужбами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

Так, на Львівщині контррозвідка Служби безпеки України попередила вербування українця російськими спецслужбами, які діють під прикриттям так званої «МДБ ДНР». Зазначається, що потерпілий чоловік мав збирати для РФ розвідувальну інформацію про українських військових, які брали участь у бойових діях на сході.

Слідство встановило, що мешканець Львівщини під час перебування на тимчасово окупованій території Донецької області був затриманий співробітниками ФСБ без повідомлення причини. Після цього чоловіка доставили до спецтюрми. Впродовж декількох діб, потерпілого психологічно виснажували та піддавали тортурам. Зловмисники вимагали, щоб українець надав їм інформацію про знайомих йому військовослужбовців.

Скріншот


“За підготовленим сценарієм, українця змусили брати участь у спеціальних інформаційних акціях проти України через підконтрольні російські ЗМІ. Після цього чоловіка під страхом фізичної розправи над ним і його родиною зловмисники схилили до співпраці з ФСБ РФ і відправили на підконтрольну українській владі територію нашої країни для збору розвідувальної інформації”, — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що жодних дій на виконання завдань «кураторів» чоловік не вчиняв, після чого добровільно повідомив СБУ про факт незаконного затримання і спроби вербування російськими спецслужбами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві банда аферистів оббирала довірливих українців одним телефонним дзвінком - "Алло, банк на проводі"

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Дніпрі накрили мережу студій фільмів для дорослих - заробляли шалені гроші під носом у Філатова

Також «Знай.uа» писав, що У Дніпрі накрили банду "чорних ріелторів" - квартиру на продаж, господаря - в "рабство"