У Львові у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили Центр трансплантології, в якому уже найближчим часом готуються проводити родинну і посмертну трансплантацію нирок та інших органів. Його очолив Максим Овечко. До пересадок нирок лікарі вже повністю готові. Зараз завершується підготовка лікарів до трансплантації підшлункової залози і печінки.

Про це Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги повідомила на сайті лікарні.

Раніше 26-річний Максим Овечко керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019-го року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. За кілька місяців там пересадили два серця та три нирки, ще чотири пересадки нирки провели від родинного донора.

Максим Овечко, джерело: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також триває підготовка до пересадження підшлункової залози та печінки.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

«Ми повністю готові до родинної і посмертної пересадки нирок, чекаємо лише закінчення карантину. Очікуємо також, що лікарню швидкої медичної допомоги включать у "пілотний проект" МОЗ, тоді такі операції для пацієнтів будуть безкоштовними. Їх проведення буде оплачувати держава. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну силу», – каже Максим Овечко.

фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Нині в «листі очікування» уже перебуває майже сотня пацієнтів, а клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до «пілотного проекту» МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Во Львове "воскресили" пенсионерку с больным сердцем - уникальная операция прогремела на весь мир

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові хірурги врятували життя 1,5-річному малюкові, рахунок йшов на секунди - "Не дихав і синів"

Також «Знай.uа» писав, що Комаров зі "Світу навиворіт" показав плачевний стан українських лікарень, не вистачає найнеобхіднішого