Погода у Львові 16 січня буде похмурою і похмурою. До самої ночі хмари не покинуть свого місця на небі, але опадів не буде, розповіли на сайті Sinoptik.

Як повідомили синоптики, повітря в цей день прогріється найбільше до 6 градусів тепла, а вночі похолодає лише до 2 градусів вище нуля.

Найтеплішим день 16 січня був у 1975 році — до 11,5 градусів тепла. А найхолоднішим — в 1972 році, тоді повітря промерз до 21,5 градусів вище нуля.

За православним традиціям, у цей день вшановується один з найважливіших для християн пророків – Малахій.

Погода в Україні 16 січня, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Вважалося, що пророк «відповідає» за напоумлення тих, хто страждає від нестримної меланхолії. Раніше вважали, що схильність до цього стану – душевна хвороба, а не частина темпераменту. Тому такої людини намагалися «напоумити» і повернути в суспільство для активної діяльності. І допомоги в цій справі просили у пророка.

Погоду віщувало велика біла хмара на небі – якщо воно з'являлося, то близько хурделиці і заметілі. На Малахію помічали, якої погоди чекати в березні. Дощі обіцяли мокру весну, морози і сніг – урожайний рік.

Якщо на небі показувалося сонечко, то весна буде ранньою і теплою, а сніг розтане без водопілля.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.