У четвер, 21 листопада, стало відомо про масове отруєння школярів на Рівненщині - у лікарні з характерними симптомами опинилися 12 дітей.

Школа

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Чиновники розповіли, чим саме отруїлись 12 школярів зі Здовбиці, які потрапили в дитяче відділення Здолбунівської райлікарні з симптомами гострого отруєння.

На Рівненщині отруїлися діти, фото: Рівне Вечірнє

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

У ходы розслідування було встановлено, що п'ятикласниця пригостила своїх однокласників цукерками з приводу святкування свого Дня народження. Солодощі під назвою "Чорні цукерки Баби Яги" – популярны серед дытей жувальні цукерки, виготовлені в КНР. Постраждалі школярі розповідають, що вживали саме ці цукерки із перцем чілі. Через 30-45 хвилин після прийому у дітей з’явилися характерні симптоми отруєння: запаморочення, нудота, млявість, загальна слабкість та спрага. Як виявилося, цукерки були придбані в місцевому продуктовому магазині.

Наразі проводяться подальші дії щодо розслідування випадку отруєння школярів. Держспоживслужба радить батькам не купувати дітям харчів сумнівної якості та виробництва.

Експертам стало відомо, що цукерки потрапили у магазин з ринку "Дикого", що на вулиці Здолбунівській у Рівному.

Нагадаємо, що школярі будуть навчатися за загальною програмою, а повний перехід на українську повинен закінчитися вже в 2023 році. Це передбачає закон України "Про освіту" та нова реформа.

Як повідомляв портал Знай.ua, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування у 38% закладів - це 626 отруєнь. Це означає, що кожен день половина дітей в українських школах знаходяться в небезпеці.

Також портал Знай.ua писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят.