Для українських дітей готують запровадження нової форми навчання до шкіл, проте це стосується лише тих, хто перебуває за кордоном. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

Так, діти у кожній області дистанційно вивчатимуть так званий "український компонент" шкільної програми. За планом, на заняття виділяється по 6-8 годин на тиждень.

Денис Шмигаль. Фото: скрин відео

При цьому решту предметів, як зазначив Шмигаль, можна буде вивчити у школах країн, де зараз перебувають діти. В Україні їх зараховують автоматично. Жодних інших подробиць у Кабміні поки що не озвучили.

"Близько мільйона дітей зараз за межами України. Наше завдання — зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною і сприяти поверненню додому", - наголосив прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.
Дистанційна освіта. Фото: Цензор.нет.

Окрім того, в Україні активно готуються до початку навчального року в умовах війни. Шмигаль повідомив, що зараз 68% освітніх закладів мають укриття різного типу, що дозволяє розмістити там 4,7 млн ​​учнів та вчителів.

Однак цього недостатньо, тому цього року планується облаштувати ще майже 1,5 тис. укриттів. У Кабміні зазначили, що всього потрібно збудувати 5,4 тисячі.

Нагадаємо, вибухнув прямо в руках, шансів не було: маленьку українку вбив планшет під час гри

Раніше ми писали про те, що Зеленський шукає заміну Резникову: у Міноборони закупили втричі дорожче куртки та шоломи для бійців

Як повідомляв Знай.ua, польки ревнують українок до чоловіків: висока конкуренція на шлюбному ринку.