Українцям, які зробили велику купівлю, наприклад, транспортного засобу, можуть відмовити у субсидії. Проте не всі такі придбання впливають призначення допомоги. Про це повідомляє Пенсійний фонд.

До ПФУ звернулися українці з питанням, чи може вплинути на призначення житлової субсидії придбання мотоцикла вартістю 21 тисяча гривень.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Фахівці пояснили, що така покупка жодним чином не вплине на право сім'ї отримувати допомогу від держави на оплату комуналка.

"Мотоцикли, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія (у 2023 році це 26 800 грн), не належать до переліку транспортних засобів, наявність яких може спричинити відмову в призначенні субсидії", - відповіли у відомстві.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Проте варто пам'ятати, що українцям можуть відмовити у субсидії з цілої низки причин. Наприклад, якщо в сім'ї є два і більше автомобілі віком менше 15 років, то на допомогу можна не розраховувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, ми писали, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.