Багато хто не задумується про те, наскільки може бути шкідливою звичка лягати спати з мокрою головою. Часто після роботи немає сил сушити волосся і щоб зекономити час, багато хто з нас вкладається у ліжко з мокрим. Та не варто цього робити й ось чому!

Експерти підтверджують це і називають головні негативні наслідки для здоров'я, які можуть виникнути після вкладання до сну з мокрим волоссям. Про це розповідає internetua.

Що трапиться зі здоров’ям, якщо лягати спати з мокрим волоссям

1. Ви можете легко застудитися. Врахуйте, що імунна система після миття голови слабшає, саме тому в організм легко може потрапити інфекція. Крім того, віруси швидше поширюються у прохолодному середовищі. Відповідно, за таких умов у людини може виникнути нежить, головний біль, закладеність носа, жар.

Здоровий сон, скріншот з відео

2. Ви пошкодите волосся. Мало хто знає про те, та у вологому стані незабарвлене волосся та волосся, яке не піддавалися хімзавиванню, розтягуються до 30% від початкової довжини. У протилежному випадку воно більше схильне до сплутування та скручування. Тому під час сну волосся може сильно розтягнутися та розірватися. Ситуація набагато погіршиться, якщо на додачу зранку його активно розчісувати. Після цього не дивуйтеся, що ваше волосся згодом стане ламким та почне випадати.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

3. Розмножуються бактерії. Не секрет, що як наволочки, так і волосяні фолікули можуть містити грибок. Також загальновідомо, що у вологому середовищі він поширюється набагато швидше. Враховуючи це, сон з мокрим волоссям аж ніяк корисним не буде.

4. Розвиток себорейного дерматиту. Відбувається це наступним чином: через вологе волосся грибок, що викликає це захворювання, може спровокувати запальну реакцію в організмі. У результаті це все призведе до лупи, свербежу шкіри голови, утворення червоних плям та папул.

Здоровий сон, МОЗ

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї