Чорнобривці є дуже популярною рослиною, то ж їх можна побачити під вікнами майже кожної української оселі. Часто ці квіти також використовуються на городі, як захист від шкідників та деяких хвороб.

Та крім цього, чорнобривці є чудовими сидератами. Адже вони насичують ґрунт поживними речовинами, покращують родючість землі та збільшують врожай. Досвідчені городники вже знають, що восени варто закопувати ці пахучі квіти в ґрунт. Адже саме так чорнобривці допомагають боротися з ґрунтовими шкідниками.

Чорнобривці мають досить різкий та сильний запах, який відлякує гризунів та комах. А тому рослину можна з користю використовувати для захисту свого городу.

Виявляється, що ідеальними захисниками чорнобривці можуть стати для перцю, троянд, томатів, цибулі, моркви та багатьох інших культур. Проте, щоб використати чорнобривці з користю необхідно дотриматися кількох важливих правил.

Прогноз погоди, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Передусім рослини попередньо подрібнюють, а потім розкидають по всій ділянці городу. А вже після цього їх перекопують разом з корисними сидератами.

Щоб з чорнобривців приготувати перегній, для цього восени на ділянці викопують яму, в неї складають кущі разом з квітками, стеблами й корінням. Далі рослини добре ущільнюють і заливають водою. Таке добриво буде готове через пару місяців.

Чорнобривці можна використовувати для боротьби зі шкідниками моркви, картоплі, цибулі та капусти. Для цього потрібно висаджувати кущі поблизу грядок з цими овочевими культурами.

Водночас чорнобривці не підходять для сусідства з бобовими, наприклад горохом і квасолею. Щобільше, на них чорнобривці діють згубно.

Грядки, фото: ukr.media

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз