Улюблена ягода багатьох українців - полуниця - не надто вибаглива культура, то ж кожен може виростити її на своєму городі. Та все ж доведеться дотримуватися певних правил, враховуючи особливості її вирощування.

Одне з таких правил стосується догляду за рослиною в осінній період. Літо, коли ми могли вдосталь смакувати цією ягодою, вже минуло, а осінь накрила полуничні грядки опалим листям.

Звісно, більшість городників у цій ситуації перше про що думає - треба навести порядок на городі і прибрати опале листя! Однак не варто поспішати, адже мало хто задумується про те, наскільки корисним може бути це опале листя.

Вирощування полуниці, скріншот з відео

Річ у тому, що саме листя допоможе перезимувати кущикам полуниць. Адже передусім воно захистить полуницю від вимерзання. У цьому можна легко переконатися. Адже часто так буває і це помічав не кожен городник, що минулого року кущів було багато, навіть занадто, а на весну – бачимо прогалини на грядці.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Саме тому краще вкрити листяною ковдрою полуничні кущики, таким чином підготувавши їх до зими та захистивши від холодів та морозів. Важливо також, коли є можливість взяти листя не з садових дерев (яблук, слив, груш), бо там ховаються шкідники, а з клена, тополі, ясена, липи, дуба. А коли ще й зима буде сніжна, то навесні доведеться проріджувати грядки.

полуниця, фото Pxhere

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз