В Україні знизилася вартість огірків та помідорів. Протягом тижня ціни зменшувалися і нині цінники на огірки у столичних супермаркетах стартують від 20 гривень за кілограм, а на томати – від 40 гривень. Про це повідомляє портал agravery .

Популярні овочі такі як огірки та помідори стали доступнішими для українців. Протягом звітного тижня пропозиція тепличних помідорів на внутрішньому ринку поступово зростала. Це своє чергу змусило продавців знизити ціни, щоб зберегти попередні темпи продажів.

Овочі. Фото: скрін youtube

Аналогічна ситуація над ринком склалася і з огірками. Ціни почали стрімко падати через поступове збільшення пропозиції на ринку як польових, так і тепличних огірків.

Ціни на помідори, кадр з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Експерти зазначають, що надалі ціни на огірки та томати, найімовірніше, припинять своє зниження. Основна причина – несприятливі погодні умови, які особливо вплинули на овочі, які вирощуються у відкритому ґрунті.

Так, на Одещині насадження під томатами постраждали від сонячних опіків, а в низці інших регіонів було знищено площі під ґрунтові огірки та помідори через рясні зливи та урагани.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став більш доступним українцям.

Також наш портал інформував, в Auchan пояснили, чи готуватися до дефіциту кавунів і якою буде ціна: "Це лише невелика частина потреб українців".

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.