Мешканці села Піски під Львовом щоночі бояться засинати – їхні будинки будь-якої миті можуть піти під землю. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

Як зазначається, поблизу селища земля у прямому сенсі слова втекла з під ніг – впритул до житлових будинків розверзлося провалля на десятки метрів вглиб та з діаметром у понад 30 метрів.

Крайній будинок опинився просто над урвищем, людям довелося його покинути – жити в ньому небезпечно. У хаті жив літній хворий чоловік, який навіть не знав, що відбулося поруч із ним. Син забрав його до себе.

Скрін, відео YouTube

За словами селян, провалля з’являлися тут і раніше, забираючи під землю цілі домогосподарства. Так сталося 15 років тому, коли провалився будинок, і лише дивом минулося без жертв. В одному з таких проваль навіть утворилося озеро.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Люди зізнаються, що жити в Пісках – страшно, проте, коли селилися тут півстоліття тому, навіть не здогадувалися про загрозу.

Скрін, відео YouTube

На думку геологів, село побудували над карстовими пустотами, створеними з водорозчинних порід, таких, як гіпс. Підземні води затоплюють пустоти, розмивають їх, і стається обвал.

Для того, щоб визначити, які будинки опинилися в небезпеці, створюють спеціальну комісію. Рятувальники та науковці мають дослідити гірські породи під ними, а також визначити, чи безпечною є дорога, що прокладена через село.

Нагадаємо, київські комунальники зганьбилися з підробленими стовпами - "З г*вна і гілок"

Як повідомляв портал "Знай.uа", мокру "доблесть" харківських комунальників показали одним відео: "Душ у під'їзді, гаряченька пішла.

Також, "Знай.uа" писав, львів'яни закидали головну ялинку сміттям на Новий Рік, комунальники прозріли: "Дві вантажівки!"