Львівська військова кореспондентка Ірина Вовк презентувала книгу "Василь Сліпак". Вона присвячена оперному співаку та військовому, який загинув від кулі снайпера захищаючи рідну землю.

У 2014 році Ірина вперше поїхала на Схід, тоді журналістка мала редакційне завдання показати, що відбувається на передовій.

Фото: Суспільне Львів

"Скидала все по можливості: десь знімала, десь були стріми, записи, були навіть наші розмови з оплотівцями, які захоплювали Донецьку обласну міліцію. Згодом були відео, які я знімала на фронті, під Слов'янськом, під Іловайськом, Донецький аеропорт. Власне, у Донецькому аеропорті я з чоловіком і познайомилась", — каже Ірина Вовк.

Варто зазначити, що чоловік Ірини, один із тих, хто захищав Донецький аеропорт. Спершу жінка їздила на Схід через роботу. Тоді ж почала волонтерити й привозити необхідні на той момент для військових речі. Згодом жінка очолила фонд, який займався збором грошей на потреби військових.

Допомагав у волонтерській справі брат Ірини. Він купував тепловізори та приганяв машини. Тоді вони робили акцент на оптику, адже головне мати добру зброю, добрі приціли і добре бачити ворога. Такі волонтерські поїздки відбувались до 2016-го року. Тоді Ірина завагітніла і в них з її чоловіком Романом народилась дитина. Саме тоді вона почала збирати історії родин військовослужбовців, які загинули на війні.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Так з'явилась книга "На щиті". А нещодавно авторка презентувала книгу про Василя Сліпака – соліста Паризької опери, який повернувся з Франції, аби захищати Україну на передовій. Він загинув від кулі ворога у 2016 році.

Facebook/Iryna Vovk

"Війна закінчиться не з останнім пострілом, а з останнім похованим вояком, ідентифікованим вояком, з останнім звільненим з полону терористів українця. Це важливо знати!", — додає Ірина Вовк.

Нагадаємо, раніше відважна Юлія пройшла шлях від медика до командира на Донбасі, виконавши свою мрію: "мені важко"

Як повідомляє портал Знай молода медсестра пішла з чоловіком на війну і стала ангелом для поранених воїнів: "Швидка не встигне"

Також Знай писав, що мужня Українка залишила кар'єру педагога заради захисту Батьківщини: "завжди мріяла"