Сім років тому львів'янин Юрій Вербицький поповнив лави Героїв Небесної Сотні - інженер з Галичини не міг стояти осторонь подій, які відбувалися на Майдані і взяв відпустку, аби стати частиною Революції Гідності.

Юрія разом з Ігорем Луценком викрали невідомі 21 січня 2014 року просто з приміщення Жовтневої лікарні у Києві. Туди з Будинку профспілок Юрія привіз Ігор Луценко для надання медичної допомоги через травму ока у ходы протистоянь із силовиками.

Протистояння на Майдані   після голосування за "диктаторські закони", скріншот із відео

Пізніше Луценко розповів, що викрадачів було десятеро - вони буквально влаштовували облави в лікарнях, щоб розправитися з беззахисними майданівцями.

"Нас із Юрієм побили, скрутили і кинули до одного мікроавтобуса. Потім вивезли до лісу, і там продовжили катувати. Я чув, що Юрія дуже пресують. Чому його, а не мене? Бо він виявився родом зі Львова, а для цих людй, за їх же словами, це особлива каста ворогів. Тому його били з особливою жорстокістю. Потім накинули мішки на голову і повезли, і більше я його не бачив", - згадує Ігор Луценко.

Популярні новини зараз

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

Тіло Юрія Вербицького знайшли 22 січня в околицях села Гнідин Бориспільського району зі слідами тортур.

Нагадаємо, Андрій Садовий у свято Водохреще згадав події на Майдані, які відбувалися сім років тому.

Як повідомляв портал "Знай" Садовий "відспівав" локдаун на Різдво: водили козу попри заборони. 7 січня, на його сторінці в соціальній мережі Instagram з'явився пост з українським вертепом.

Також, "Знай" писав, Садовий пустив львів'ян у шикарний особняк і розповів про виховання дітей. Незважаючи на те, що апартаменти Садового це трохи більше 600 квадратних метрів, все ж він живе досить скромно.