У Львові на Личаківському цвинтарі перепоховали 428 останків жертв політичних репресій.
Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.
Так, стало відомо, що у Львові, у вівторок, 29 грудня на Личаківському цвинтарі перепоховали 428 останків жертв політичних репресій – в’язнів Пересильної тюрми №25. Священики відслужили громадську панахиду, а небайдужі містяни поклали квіти та запалили лампадки на місцях поховань жертв політичних репресій.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Варто зазначити, що протягом 2017-2018 років завдяки співпраці з меморіальним музеєм «Територія терору» фахівцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» було проведено ексгумацію останків.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Для довідки:
Пересильна тюрма № 25 була створена у місті Львові восени 1944 р. радянською окупаційною адміністрацією, що прийшла на зміну нацистській. На території пересильної тюрми був розташований 21 барак, технічні приміщення адміністрації, шпиталь. Тюрма була огороджена цегляним і дерев’яним парканом заввишки 3 метри. По периметру були розміщені сторожові вежі, територію охороняли конвоїри з собаками.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Існування такої тюрми було зумовлене тогочасною потребою каральних органів. Основним призначенням пересильної тюрми був збір та відправка в’язнів «етапами» у виправно-трудові табори ГУЛАГу.

Нагадаємо, що у Києві демонтують близько 100 літніх майданчиків ресторанів, які їх власники встановили незаконно. Більшість з терас заважають проходу пішоходів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельних роботах.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що підрядники з третьої спроби знесли стелу Монумента Слави у Львові.