Ведучий "Орла і Решки" Антон Зайцев зустрів пустельний народ олігархів. Поселення посеред справжнього піщаного моря він знайшов у Західному Казахстані.

Читайте Знай в Google News!

Про це пресслужба Нового каналу розказала спеціально для "Знай.ua".

У західному Казахстані взагалі немає доріг, адже це край нескінченного піску. Антон Зайцев орендував джип і вирушив у подорож по бездоріжжю. Він зустрів народ, яких називають аттайцями.

"Орел і Решка", фото: Новий канал

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

"Аттайці – це особливий рід казахів. Одна з версій їхнього походження – вони нащадки воїнів з війська Чингісхана. Зараз займаються скотарством. У кожному дворі є тварини – верблюди та корови.", - розповів ведучий.

Ведучий "Орла і Решки" приїхав в аул Сенек, де зустрівся з одним із місцевих господарів. І не лише поспілкувався з ним, а й зайшов у будинок, аби подивитись, як живуть аттайці.

"На диво, аттайці не проживають у юртах. У них просторі будинки з пристойним ремонтом. Цікаво, що є багато кімнат, і навіть окрема – для молитов. Але найцікавіше, що в будинку аттайців немає меблів. Там не побачиш ані крісел, ані дивану, ані столу. Через це почуваєшся трохи незатишно. Просто не знаєш, куди себе подіти. Але цим людям меблі не потрібні, бо вони їдять, сидячи на підлозі. На якій, до речі, лежать красиві та м`які килими.", - розповів він.

"Орел і Решка", фото: Новий канал

Антон Зайцев здивувався хорошому рівню та умовам проживання цих людей. Господар двору розповів, що «піднялися» вони завдяки
сільському господарству.

"Ви не повірите, але люди, які живуть у пустелі, майже олігархи. Аттайці мають величезні табуни коней, корів та баранів. Деякі з них налічують аж по 700 тварин. На гроші від продажу худоби вони зводять будинки, купують дорогі машини, килими, люстри, та влаштовують пишні весілля.", - розповів він.

"Орел і Решка", фото: Новий канал

"Орел і Решка", фото: Новий канал

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан: без неї - як фанера над Парижем

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тіна Кароль виставила груди напоказ у дивній сукні та шкіряних рукавичках: "Не естетично"

Також "Знай.ua" писав, що Бужинська підкорила пристрасним поглядом і глибоким декольте: "Дивіться"