На Львівщині почала цвісти рослина, якій приписують масу магічних властивостей - гібіскус. Детальніше про це розповідає видання Depo.Львів.

Читайте Знай в Google News!

Останній місяць літа є періодом цвітіння гібіскуса або китайської троянди. Здебільшого його можна зустріти на вулицях міст або в приватних дворах, проте в домашніх стінах він вирощується вкрай рідко через безліч старовинних вірувань.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Відомо, що гібіскус є тропічною рослиною, належить до сімейства мальвових. У кімнатному квітникарстві його прийнято називати кімнатною трояндою, Розаном китайським, китайською трояндою та іншими. У світі відомо більше 300 видів цієї рослини.

Ще з давніх часів гібіскус отримав назву - квітка смерті. З цією рослиною пов'язують масу магічних властивостей, в основному негативних. Люди вважають, що гібіскус принесе в будинок смерть – якщо він несподівано зацвітає, то хтось із мешканців будинку повинен померти, а якщо скидає листя, то в будинок прийде нещастя або важка недуга.

Згідно з іншими віруваннями, гібіскус не можна ставити в будинку незаміжнім жінкам. Вся справа в тому, що квітка привертає до дівчини величезну кількість шанувальників, проте вони не затримуються на довго, залишаючи її самотньою.

Західноєвропейські джерела впевнені, що китайська троянда приносить розбрат подружнім парам. Згідно з віруваннями, червоні пелюстки гібіскуса роблять людей більш пристрасними і вразливими, тому кожен скандал переноситься особливо болісно. Домашню квітку прийнято вважати винуватцем непорозумінь і тертя всередині сім'ї, які за підсумком призводять до розлучення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові нову огорожу вздовж дороги завалило літнє сонце.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині парком потекла невідома рідина.

Також Знай.иа писав, що комунальне підприємство "Львівелектротранс" влаштувало показовий контроль за дотриманням карантину перед Міністром Степановим.