У Львові через кризу, викликану карантином, вирішили скоротити майже дві сотні чиновників. Про це у своєму відеозверненні заявив мер міста Андрій Садовий.

За його словами, через продовження карантину на коронавирусу до 12 травня місто зіткнулося з гострою нестачею грошей. Економічна криза в країні і в світі в цілому не закінчиться разом з карантином, тому необхідна програма виживання в умовах, що склалися.

У Львівській міській раді розробили план з подолання кризи. По-перше, після зняття карантинних обмежень планується повернути до роботи виробництва, школи, дитсадки, хімчистки, перукарні, кафе і ресторани. По-друге, місто планує закупити і створити фонд медичних засобів захисту, щоб мати їх запас на майбутнє.

По-третє, Садовий повідомив, що у квітні місцевий бюджет «схудне» на 70 мільйонів гривень, з яких «потрібно буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо». Єдиним рішенням, на думку міськради, може стати зменшення кількості його працівників на 181 особу.

Нагадаємо, в київські аптеки повернуться маски "по 3 гривні", хто встиг нажитися на пандемії.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа як вплине додаткова тисяча гривень допомоги на субсидію — в Кабміні прийняли рішення. Під час карантину пенсіонери Львівщини отримають додаткову тисячу гривень. Виплати почнуться з 24 квітня.

Знай.uа писав, дідусь-канібал викрав чоловіка, який порушив самоізоляцію, і з'їв його.