Останній тиждень українців масово повертали з-за кордону. Проте значна частка їх залишилася там та не може повернутися додому. До останніх належить і львів'янин Олександр Голдак.

Ще у січні львів’янин Олександр Голдак приїхав у Індію як турист. Назад додому він планував повернутися 15-го березня, але через собаку не зміг цього зробити.

Про це повідомляє "Суспільне".

Під час мандрівки Індією Олександр найшов собаку, він до неї сильно прив'язався, тому не хоче повертатися додому без неї. Хлопець оформив усі необхідні документи, щоб полетіти додому із собакою.

Фото Олександр Голдак


За словами львів'янина попередньо авіалінії підтвердили виїзд та у день вильоту у перевезенні собаки відмовили. При цьому вони посилалися на заборону Туреччини на ввезення собак на територію країни через карантин. Заборона почала діяти за кілька годин до посадки на літак.

Чартерним рейсом, яким забирали евакуйованих українців хлопець також не зміг полетіти, бо через карантин у Індії діють обмеження на пересування людей і Олександр не зміг добратися до аеропорту.

Фото Олександр Голдак


"Люди, які тут залишилися, у дуже недобрій ситуації. Люди сидять хто-де. Хто в готелі - ті, хто мають трошки грошей, але є люди, які не мають абсолютно грошей, не мають на прожиття, не мають на винаймання житла. В Індії залишилось близько 200 людей, розкидані по різних штатах, які не можуть добратись, навіть до теоретично можливих, якщо буде організовано літак", - зазначив хлопець.

За словами Олександра посольство України в Індії рекомендує залишатись на місцях або добиратись через інші країни.

"Ми просимо, щоб був організований хоча б один літак, в те ж Делі, щоб були нам видані посольством України іменні документи, для того, щоб ми могли проїхати блокпости, щоб ми могли добратись до аеропорту і сісти на цей літак", - підсумував він.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скільки українців залишилися без роботи через карантин, названі точні цифри.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , Евакуйовані з Балі і Дохи українці діляться враженнями від обсервації холод і хліб з цвіллю.

Також "Знай.uа" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавіруса.