У понеділок, 30 березня, Львів чекає похмурий день з дрібним снігом. Про це попередили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові вранці становитиме близько 7 градусів тепла, а вдень і вночі знизиться до 1 градуса вище нуля.

Найтеплішим цей день, 30 березня, у Львові в 1947 році, тоді прогрілося до 20 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1996 році, коли замерзло в 5,9 градусів нижче нуля.

За народними прикметами, в цей день, 30 березня, шанувався святий Олексій, якого в народі називали Теплим. Відзначали, що в березах починався хід соку – починали збір цього напою запас, а також готували березовий збитень.

Помічали, що сонячна погода на Олексія обіцяє теплу весну, а похмура і холодна – затяжний і неспішний прихід весняного тепла. Якщо сніг танув бурхливо, з струмками, то літо буде мокрим, дощовим. Вважали, що Олексій остаточно проганяє зиму, приводячи за собою справжнє потепління.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Вважалося, що в цей день краще не піддаватися полуденної дрімоті – вона підступна, звалить з ніг і обернеться лихоманкою.

Нагадаємо, морозна стихія закриє львів'ян на власний карантин, - прогулянки скасовуються.

Як повідомляв Знай.ua, науковці розповіли, як зміниться клімат у Європі до 2030 року.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.