У неділю, 23 лютого, у Львові буде похмуро та дощитиме, погоду зіпсує сильний вітер з поривами до 15-24 метрів в секунду. З самого ранку зарядить дрібний дощик, який посилиться до обіду, розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься до 6 градусів тепла, а вночі опуститься до 5 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 23 лютого, у Львові в 1998 році, коли термометри показали до 13,1 градус тепла. А страшенно холодно – в 1976 році, тоді городяни змерзли в 19-градусний мороз.

Погода в Україні 23 лютого, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Показати ще

За народним повір'ями, у цей день очікувалися сильні, люті морози. Наші предки 23 лютого, згідно православних святцях, вшановували преподобного Прохора Печерського.

У народі шанований преподобний отримав прізвисько Прохора-Зимооха – говорили, що на Прохора кінець зими та морозів, і початок справжньої весни.

За прикметами, якщо на Прохора і протягом ще трьох днів після нього на деревах і траві іній випаде, то і в кінці травня дощитиме. Це означає, що майбутнє літо буде мокрим і дощовим.

Те ж саме говорили, якщо в лютому спостерігалися рясні снігопади – у квітні чекали холодної і дощової погоди.

Сонце сходить з-за хмари - на снігопад, а якщо навколо нього кільце - на вітер. Якщо в хаті без причини відчутно похолодало - чекайте потепління. Якщо басова струна на скрипці за ніч провисла - скоро відлига.

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.