Громада міста Винники не поспішає об’єднуватися зі Львовом, і місцевий мер Володимир Квурт в ефірі «Народного толк-шоу» пояснив, чому це так.

За його словами, його місто не бажає вливатися до єдиної ОТГ зі Львовом, не зважаючи на ініціативу львівського голови Андрія Садового. Як відомо, нещодавно Садовий звернувся із офіційним листом до Верховної Ради, Кабміну та Львівської ОДА, запропонувавши місту об’єднатися із двома десятками сусідніх населених пунктів.

Винничани провели громадське зібрання, на якому вирішили, що не хочуть ставати частиною Львівської ОТГ, та збирають підписи проти ініціативи Садового.

Квурт зазначив, що головним принципом Закону про децентралізацію є покращення можливостей для кожного мешканця ОТГ, тобто цей процес має враховувати інтереси всіх громадян на довколишніх територіях.

Він додав, що одна справа – коли об’єднуються віддалені від центру села та громади, і зовсім інша – коли обласний центр прагне приєднати до себе приміські населені пункти. Від форми керування залежатиме формування капіталу гіпотетичного об’єднання.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

«Ми проти об’єднання, тому що ми зникаємо. Багато відомих людей, які у нас мешкають, приходять і кажуть, що не погоджуються з тим, що місто з 700-річною історією щезне з мапи України», - зазначив мер Винників.

Нагадаємо, водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали з 1-го лютого, тому вже дуже скоро містяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео