У п'ятницю, 10 січня, у Львові очікується похмура погода, до вечора почнеться дрібний і холодний дощ. Замерзаючи на холодному асфальті, дощ і мокрий сніг перетворять Львів на величезний каток. Видимість знизиться до 500 метрів, попереджає сайт Sinoptik.

Температура повітря вдень не підніметься більше, ніж до 6 градусів тепла, а вночі – знизиться до 1 градуса вище нуля.

За останні 130 років найтепліший день 10 січня у Львові було зафіксовано двічі - в 2005 році і в 2007 році, до 10 градусів вище нуля. А самий холодний – в 1980 році, до 21 градуса морозу.

Погода в Україні 10 січня, Укргідрометцентр

По православних святцях в цей день, 10 січня, прийнято згадувати про святих з Нікомидії, серед яких - Георгій Побідоносець та великомученик Пантелеймон, а також 10 тисяч невідомих постраждали за віру.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

На думку наших предків, по погоді цього дня можна було судити про те, чого очікувати від липня майбутнім літом. Якщо 10 січня мело снігом і гуляли завірюхи, то в липні дощитиме. Іній на скиртах хліба у цей день віщував дощову погоду у літній період.

Якщо вночі небо було чисте, а зорі часто мерехтіли синім вогнем, - до ранку землю скують сильні морози, які не спадуть до самого Хрещення.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.