У Львівській області у трьох селах існували так звані «реабілітаційні центри», де утримували проти їхньої волі близько сотні осіб. Людей нібито лікували від алко- та наркозалежності. Про це розповіли у поліції області.

Як повідомляється, організатором незаконних закладів, що розташовувалися у селах Чижиків, Підгірне та Липники, став 34-річний мешканець Львова. Його незаконна діяльність тривала три роки.

Людей, яких за замовленням родичів тримали у цих центрах, катували, били та примушували працювати без оплати. Медичну допомогу та лікування від наркозалежності «пацієнти» не отримували. Родичі платили за «допомогу» злочинцям від семи до 12 тисяч гривень на місяць.

У людей забирали засоби зв’язку, за спроби втекти чи за порушення режиму «центрів» – жорстоко карали.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини. Організаторам псевдоцентрів загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 28 червня у Львові близько 17:00 спалахнула сильна пожежа. Займання сталося біля головного залізничного вокзалу.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка, що під Києвом, спалахнула масштабна пожежа на складах з секонд-хендом.

Також портал "Знай.uа" писав, що на Великій Кільцевій, 4 у Києві загорівся цех біля підприємства Електронмаш.