До Дня захисника України у Львівській міській раді підрахували і оприлюднили сумну статистику загиблих захисників зі Львівщини, які полягли, відстоюючи справедливість на Сході України.

Як повідомили у мерії Львова, з початку проведення АТО на передовій загинуло 290 військовослужбовців, малою Батьківщиною яких була Львівська область. У боротьбі з проросійськими окупантами на полі бою з російськими агресорами полягли юнаки та чоловіки, яких могло чекати довге життя та світле майбутнє. Більшість захисників розпрощались з життям під час бойових дій на території Луганської та Донецької областей.

Варто наголосити, що від початку проведення операції Обʼєднаних сил Львівщина втратила 21 бійця.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Відомо, що держава намагається піклуватися про родини захисників, що не вижили під натиском ворожих сил. Закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачає виплати з державного бюджету членам сім'ї загиблих військовослужбовців. Родини отримують одноразову грошову допомогу в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

У Львівській обласній раді у грудні 2017 року затвердили Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки (зі змінами). Окремі заходи програми передбачають додаткові соціальні гарантії для членів сімей загиблих та померлих учасників АТО/ООС.

Родини мають право отримати виплату одноразової адресної допомоги родинам, родичі яких загинули під час проведення антитерористичної операції/операції Обʼєднаних сил в розмірі 100 тис. грн; щомісячну соціальну виплату дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні у розмірі 2 500 грн; виплату одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО (ООС) та Героїв Небесної Сотні в розмірі 40 тис. грн; також мають право на компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС), Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам'ять загиблих захисників України.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові відкрили монумент Захисникам Вітчизни

Також Знай.ua писав про те, що 4 жовтня військовий оркестр США зіграє для вінничан "Музику свободи"