Не завжди в санаторіях України можна відпочити та оздоровитися. Буває якраз навпаки. У Департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА повідомили, що до інфекційних відділень медичних закладів потрапили особи, які відпочивали у санаторії "Лісова пісня", який знаходиться у Трускавці Львівської області.

У департаменті говорять, що з 5 по 8 вересня у лікарню Стебника і Дрогобича з діагнозом "гострий ентероколіт" потрапило 4 осіб, з них було госпіталізовано троє дітей. Стан постраждалих - середньої важкості, лікарі докладають всіх можливих зусиль, аби якнайскоріше поставити пацієнтів на ноги.

Ентероколітом називають запалення кишечника. Цей термін має дві складові - ентерит, або запалення тонкого кишечника, і коліт, або запалення товстого кишечника. Оскільки весь кишечник являє собою сполучається трубку, то, як правило, не буває ізольованого коліту або ізольованого ентериту, так як процес, що почався в одному відділі, неминуче поширюється на інший. На ранніх стадіях захворювання, втім, можливі й обмежений ентерит, і обмежений коліт, проте для лікування це не має великого значення, оскільки комплекс лікувальних заходів направлений на лікування ентероколіту в цілому.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Ентероколіт найпоширеніше захворювання шлунково-кишкового тракту, особливо часто зустрічається ентероколіт у дітей. Напевно немає жодної людини, який не зазнав би на собі симптоми ентероколіту в гострій формі. Це те, що в народі називають "розладом шлунка" або "отруєнням несвіжими продуктами".

Нагадаємо, що 19-річний юнак потрапив до реанімації через харчове отруєння

Як повідомляв портал Знай.ua, два місяці на карантині будуть кілька вінницьких сіл, через спалах сказу.

Також Знай.ua писав про те, що до Одеської міської лікарні продовжують надходити постраждалі через шаурму в селі Авангард.