Підживлення корисними речовинами зможе прискорити дозрівання томатів, щоб поласувати ними якнайшвидше.

Завдяки правильним добривам помідори зможуть швидше наливатися та червоніти. Як розповідається на сайті "Земляк", правильне підживлення стане запорукою отримання хорошого врожаю.

Вирощування помідорів, скріншот: YouTube

Варіанти підживлення для більш швидкого дозрівання помідорів:

1. Використання розчину попелу. Для цього знадобляться 2 літрові банки попелу, які потрібно розвести в 3 л окропу. Добре перемішати і залишити до охолодження, потім додати ще води. В результаті загальний обсяг має становити 10 л. Тепер у розчин вилити 1 пляшечку йоду (30 мл) та всипати 1 пакетик борної кислоти (10 г). Настоювати добриво протягом доби.

Як підгодовувати помідори: для кореневого підживлення 1 л приготовленого розчину розводять у 10 л води та поливають по 1 л під кожен кущ. Йод та бор підвищують цукристість плодів, сприяють швидкому дозріванню та покращенню смакових якостей.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Вирощування помідорів, кадр з відео

Фахівці відзначають, що використання цього добрива збільшує врожайність та термін зберігання плодів, його також застосовують як профілактику фітофторозу. Кущі томатів отримують додаткове харчування та захист від хвороб. Добриво вносять у вологий ґрунт, щоб уникнути опіків кореневої системи помідорів.

2. Підживлення помідорів за допомогою йоду. Приготуйте розчин із 40 крапель йоду та 10 л теплої води. Йод позитивно впливає на дозрівання. Для того щоб плоди червоніли швидше, проводять позакореневе підживлення, обприскуючи листя, стебла, особливо прикореневу частину, а також плоди.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Нагадаємо, що зберіть другий урожай до осені: секрети городників, які завалять льох овочами.

Раніше ми повідомляли, що нічого ще не закінчено: які овочі можна посадити у серпні, щоби зібрати врожай до похолодання.

Також стало відомо, де і в яких умовах слід зберігати цибулю, щоб вона "дожила" до зими.