Українцям може зараховуватися до страхового стажу повний місяць, навіть якщо відпрацьовано було неповний. За якої умови це можливо, пояснили фахівці Пенсійного фонду України.

ПФУ нагадали, що страховий стаж в Україні нараховується в місяцях. Це передбачено частинами третьої статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". При цьому українець може відпрацювати менше місяця і до його стажу зарахується повний місяць. Це можливо за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не менша від мінімального страхового внеску.

ПФУ. Фото: скрін youtube

"Наприклад, щоб липень 2023 року був зарахований до страхового стажу як повний, за особу (або особою) має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 22% мінімальної зарплати: 6700 х 22% = 1474 грн", - пояснили у ПФУ.

Українці. Фото: YouTube

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Отже, якщо людина відпрацювала менше днів, але за цей період їй нараховано заробітну плату у розмірі від 6700 гривень та більше, то до стажу зараховується повний місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що робити пенсіонерам, яким не зараховують стаж роботи за кордоном: хто має допомогти із цим питанням.

Також наш портал інформував, доплата до пенсії після 70: у Пенсійному Фонді пояснили, чому не всі українці її отримують.

Крім того, ми писали, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.