Українці можуть непогано заробити на деяких монетах, котрі колекціонери готові купувати за тисячі гривень. Так, наприклад, за 50 копійок 1992 року можна отримати суму еквівалентну чотирьом мінімальним пенсіям. Як виглядає копійка та чим особлива, повідомляє Violity.

Нумізмати готові віддавати великі суми за деякі українські монети. Так, монету номіналом у 50 копійок 1992 року продали на спеціалізованому аукціоні за 8551 гривню, що в еквіваленті становить чотири мінімальні пенсії. У разі війни це досить істотна сума.

Цінні 50 копійок. Фото: Violity

Така цінність 50 копійок пояснюється її рідкісним різновидом - 3(1)Ваг з гладким гуртом. Монета є однією з перших пробних і карбувала при налагодженні верстатів.

Цінні 50 копійок. Фото: Violity

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Дізнатися про цінну копійку не складно навіть новачкам у цій справі: на гурті відсутні насічки, а середній зуб тризуба має потовщення зліва.

Цінні 50 копійок. Фото: Violity

Втім, знайти таку монету буде вкрай непросто. Справа в тому, що їх мали утилізувати, щоб вони не потрапили в обіг. Втім, деякі екземпляри, схоже, збереглися. Ймовірно, працівники заводу залишили собі дещо на згадку, і тепер рідкісні монети з'являються на аукціонах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сім місячних пенсій за монету: як виглядає копійка, яка може озолотити кожного.

Також наш портал інформував, українську монету можна продати за 10 тисяч гривень: як виглядає копійка.

Крім того, ми писали, від 1400 до 5000 доларів: нумізмати готові платити шалені гроші за українські копійки.