Соняшникова олія – продукт, який вживається людиною майже щодня, адже за її допомогою готується безліч страв. Онкологи попереджають про небезпеку цього продукту, адже він може підвищити ризик появи злоякісних пухлин. Про це пише medicalanswers.

Фахівці підкреслюють, що велику небезпеку для організму становить саме рафінована олія. Зазначається, що одержане після рафінації масло піддається впливу гексану та бензину, які не можна повністю вивести з продукту.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Готувати на такій олії досить небезпечно, адже під впливом високих температур утворюються канцерогенні речовини, які в результаті потрапляють до організму людини разом із їжею.

Онкологи також попереджають, що в рафінованій олії багато трансжирів. Вони накопичуються в організмі та згодом можуть спровокувати появу різних захворювань, у тому числі онкології.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Експерти радять максимально обмежити споживання рафінованої олії, а краще зовсім відмовитись. Як альтернатива ідеально підійде оливкова олія, яка містить багато антиоксидантів, що перешкоджають розвитку пухлин.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, продукти антистрес: дієтологи розповіли, яка їжа може допомогти заспокоїти нерви і прийти до тями.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, ми писали, шкідливий для печінки і може спричинити рак: названий найбільш небезпечний чай.