Плита постійно використовується для приготування їжі і в результаті регулярно брудниться, зокрема решітка. Згодом вона може покритися дуже щільним шаром жиру, позбутися якого зовсім не просто. Втім, є ефективна хитрість, яка спростить це завдання. Про це пише pixelinform.

Решітка, як і поверхня плити, забруднюється під час приготування їжі. Без регулярного догляду грати можуть покритися щільним шаром жиру і нагару, відчистити які стане завданням із зірочкою. Але можна спростити завдання, скориставшись народним методом.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Так, у ємності потрібно змішати 1 частину нашатирю та 2 частини засобу для миття посуду. Перемішувати інгредієнти слід дерев'яною паличкою. У розчин, що вийшов, потрібно занурити паперовий рушник і коли він просочиться, обернути ним грати. Процес повторюється, поки вся решітка не буде покрита паперовими рушниками.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Після цього решітку слід покласти в поліетиленовий пакет та зав'язати, залишивши на ніч. Вранці можна дістати решітку та зняти паперові рушники. Наліт на решітці стане м'якшим і його можна буде легко зняти ножем. Після цього грати слід потерти жорсткою стороною губки, промиваючи її водою.

Важливо підкреслити, що працювати потрібно в приміщенні, що добре провітрюється, і використовуючи гумові рукавички.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не поспішайте викидати: як старі шкарпетки можуть допомогти у побуті, незвичайні лайфхаки.

Також наш портал інформував, маленькі хитрощі для збереження чистоти плити під час приготування: заощадять час та сили кожної господині.

Крім того, ми писали два інгредієнти і пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.