За домашніми улюбленцями часто можна помітити різні дивацтва, але будь-яка їхня поведінка піддається логіці та поясненню. Наприклад, коти і кішки люблять поласувати зеленою травою, хоча вони за своєю натурою є хижаками. Експерти відповіли, навіщо вони це роблять.

Власників одразу заспокоїли, що це абсолютно нормальне явище. Як виявилося, такий інстинкт закладений у тварин від природи, а трава навіть позитивно впливає на їхнє здоров'я, проте далеко не вся.

Догляд за газоном, кадр з відео

Потрібно уважно стежити за тим, яку траву їсть тварина, адже деякі рослини можуть бути небезпечними. Наприклад, кішок потрібно подалі тримати від газонів, оскільки їх обробляють хімією. Найкращим рішенням буде придбати спеціальну траву в зоомагазині або виростити самостійно на своєму підвіконні.

У той же час, трава має багато корисних властивостей. В першу чергу вона містить клітковину і добре впливає на травлення, подразнює слизову оболонку шлунка і стимулює зригування. Таким чином коти позбавляються грудок вовни.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Тварини через траву також одержують багато вітамінів А та D, фолієву кислоту. Але не варто забувати про психологічний фактор, адже коти та кішки, поїдаючи траву, хочуть привернути увагу господаря або грати через нудьгу.

Кіт їсть траву, кадр з відео

Нагадаємо, що медики попередили про небезпеку котячих подряпин: наслідки для здоров'я можуть бути плачевними

Раніше ми писали про те, чим можна замінити наповнювач для котячого туалету: бюджетно, без запаху і улюбленець буде задоволений

Як повідомляв Знай.ua, як навчитися розпізнавати котяче "мяу" - після яких звуків потрібно мчати у ветклініку або бути напоготові