Готування не завжди відбувається легко. Навіть у досвідчених кулінарів може підгоріти їжа в сковороді або в іншому посуді, але страшного в цьому нічого немає. Головне - це ефективно усунути наслідки, тобто нагар та інші забруднення.

Багато хто стикався з цією проблемою, але способи її вирішення дуже прості. Вони допоможуть очистити посуд від нагару, але при цьому вам не доведеться мити його годинами жорсткою губкою.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

Якщо посуд забруднився не дуже сильно, в нього потрібно налити води з 1 чайною ложкою содою і буквально краплею миючого засобу. Розчин має закипіти на невеликому вогні. Далі вимикаємо плиту та залишаємо посуд на 15 хвилин. Після цього залишиться видалити бруд легкими рухами за допомогою лопатки або губки.

У більш занедбаній ситуації, коли їжа пригоріла намертво, допоможе лимонна кислота. 1,5-2 столові ложки цього засобу необхідно засипати в посуд і залити водою. Розчин, що вийшов, прокип'ятити протягом декількох хвилин, після чого зняти сковороду або каструлю з плити, залишити осторонь на 20 хвилин і зняти губкою залишки.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Після цих методів нагар із посуду піде швидко та легко, а вам не потрібно буде докладати зайвих зусиль.

Сковорода, фото: Pixabay

Раніше ми писали про те, що бідність для дітей і чорна енергія: чому варто відмовитися від ідеї пустити старі речі на ганчірки

Як повідомляв Знай.ua, господиням назвали популярні помилки при приготуванні заморожених овочів: це робить кожна друга.

Також портал Знай.ua писав, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.