Важко уявити затишок вдома без зелені домашніх рослин. Втім дуже поширеною у господинь є проблема що квітки то сохнуть, то гниють. Виростити гарні квіти можна, якщо знати декілька секретів досвідчених господинь.

Підживлення є важливою складовою турботи про кімнатні квіти. Щоб сприяти їх активному росту вам потрібно обрати правильне добриво, в якому є багато поживних речовин.

Домашні рослини, скріншот: YouTube

Найкраще добриво для домашніх квітів - це, звичайно ж органіка (перегній або компост). Вона не тільки забезпечує підживлення потрібними поживними мікроелементами, але також покращує структуру грунту.

Мінеральні добрива також можна використовувати для кімнатних квітів, однак необхідно стежити за дозуванням, щоб уникнути пересушування грунту і опіків коренів. Бажано обирати тип добрив що будуть підходити саме вашим рослинам.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Домашні рослини, скріншот: YouTube

Усім також відомо, що вода є необхідна будь-яким рослинам, зокрема і кімнатним. Але багато господинь не звертають увагу на те, що різні рослини вимагають різної кількості вологи. Надлишок вологи може так само зашкодити квітці як і її дефіцит. Щоб зрозуміти чи потрібно поливати рослину, перед поливом слід перевіряти вологість грунту, для цього можна використовувати гідрометр або перевіряти грунт вручну, опускаючи в нього палець на глибину приблизно 2-3 см. Якщо грунт сухий - час поливати, якщо вологий - можна почекати.

Нагадаємо, ми писали, що найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Як повідомляв "Знай.ua" і рибку з'їсти, і на городі краса: як зробити корисне добриво з тельбухи.

Також "Знай.ua" інформував, як позбутися плісняви ​​без хімії, але так само ефективно: альтернативний засіб з того, що знайдеться у кожного.