Восени саме час запастися таким смачним та корисним продуктом, як квашена капуста. У зимовий період вона неабияк виручає: сімейне меню стає більш різноманітним, а організм має можливість отримати з неї безліч корисних елементів.
Крім класичного способу, існує безліч варіантів заготовити на зиму квашену капусту. Один з них опублікував кулінарний блог my_griadka.ua в Instagram.
Пропонуємо спробувати рецепт квашеної капусти в розсолі швидкого приготування. Їсти її можна вже через 3 дні.
Інгредієнти:
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
- капуста
- морква
- сіль – 1 ст. л.
- окріп – 1 л
- перець горошок, лаврове листя (за бажанням)
Спосіб приготування:
Спершу нашаткуйте капусту. Моркву потрібно натерти на тертці. Далі змішайте овочі та щільно утрамбуйте їх у банку. Для розсолу змішайте холодну воду, сіль та спеції за бажанням. Наповніть розсолом банки.
Тепер потрібно поставити банки у глибоку миску, щоб при бродінні розсіл стікав туди. Саму банку потрібно накрити кришкою чи марлею та залишити в такому вигляді на 2-3 дні. \
Крім того, важливо пам'ятати, що потрібно 1-2 рази на день протикати капусту дерев'яною паличкою. Коли капусти прокваситься, накрити банку поліетиленовою кришкою і поставити в холодильник.
Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів
Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа
Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота